Automatiseren met Ansible

Indien u geïnteresseerd bent in het automatiseren van normaliter handmatig uitgevoerde computerconfiguratiewerkzaamheden en hiermee snel van start wilt gaan dan is de cursus Automatiseren met Ansible voor u bedoeld. De cursus is geheel praktijkgericht opgezet met ongeveer een derde theorie en tweederde praktische oefeningen. Er is gekozen voor het gebruik van Amazon Webservices als basis voor de EC2 virtuele computers die in de cursus worden beheerd in een zogenaamde ‘proeftuin’. De theorie word vanaf de absolute basis aangevlogen, met zelfs nog een compacte naslagcursus Linux er aan vast.

Er worden Ansible ad-hoc commando’s besproken en uitgevoerd, om wat gevoel te krijgen voor het werken met Ansible en de proeftuin. Daarna worden de eerste playbooks geschreven, een typische Ansible activiteit. De playbooks worden gaanderweg uitgebreider, ook het gebruik van variabelen en conditionele verwerking wordt behandeld. Iedere keer als er een nieuw onderwerp wordt geïntroduceerd komt er een praktische opdracht om op het virtuele rekencentrum uit te voeren.

Om succesvol aan deze cursus te kunnen deelnemen hebt u geen speciale voorkennis nodig. Het is handig om ervaring te hebben met het inrichten van computers, maar dit is geen vereiste voor de cursus. Wel dient u te beschikken over een Windows of Macintosh computer met internet.
Deze cursus is op aanvraag beschikbaar voor groepen vanaf 3 personen. In overleg kunt u ervoor kiezen om deze cursus voltijds, of gedurende een periode naar keuze te laten verzorgen. De cursus wordt geheel live online verzorgd in een combinatie van live online presentaties, zelfstudieopdrachten met docentbegeleiding en live online workshops. De kwaliteit van live online cursussen van Testconsultancy Groep is vergelijkbaar met volledig fysiek gegeven cursussen.

Docent

Testconsultancy Groep is sinds 1998 het oudste zelfstandige adviesbureau met 'Software Testen' en 'Trainingen' in het vaandel. Testconsultancy Groep bestaat uit hybride docenten uit Groningen en omstreken. Hybride docenten werken in de praktijk aan het vakgebied wat zij doceren. Dat maakt trainingen zoveel leuker en interessanter: docenten met praktijkverhalen over spannende onderwerpen.

Evert is senior softwareontwikkelaar en systeemarchitect, ervaren in het realiseren van grote informatiesystemen met zowel front- als backendspecialisaties. Hij geeft cursussen op het gebied van programmeren, virtualisatie, devops en tooling.

4.00 gemiddeld gebaseerd op 3 beoordelingen

5 ster
0%
4 ster
100%
3 ster
0%
2 ster
0%
1 ster
0%

Waardering

 • Mart Butterhof

  Ansible

  Goede cursus en een goede basis. Opdrachten tussen door zijn ook goed te doen. Vooral even je kennis testen wat je zojuist hebt geleerd en ter voorbereiding op de eind opdracht. Wel veel informatie voor 1 dag waarbij het op het einde moeilijk werd om te focussen.
 • jochembraakhuis

  Fijne cursus, wel lang

  Hele goede cursus voor de basis van Ansible. Wat vooral fijn was is dat we ook achtergrond informatie kregen in de werking van Ansible en dus niet alleen maar de commando's. Enige puntje van kritiek dat ik zou hebben is dat het een lange dag was, en dat het waarschijnlijk beter was om de stof te verspreiden over 2 halve dagen, aan het einde van deze dag was de energie wel een beetje op. Verder heel goed!
 • Rob Holterman

  goed

  een informatieve cursus waarbij je zelf ook bezig gaat met de stof

Geef een reactie