
In deze cursus word je meegenomen in de wereld van Requirements Engineering. We beginnen met de basisbegrippen van requirements engineering, het achterhalen van requirements, hoe we requirements vastleggen en valideren en daarnaast wordt aandacht besteed aan requirementsmanagement en tooling.
De cursus volgt de v3.0.0
examenvereisten van IREB Certified Professional for Requirements Engineering Foundation Level (CPRE-FL) en maakt gebruik van de officiële IREB toolkit en het boek Requirements Engineering Fundamentals van Klaus Pohl.
-
Cursuswijzer
Deze cursus bestaat uit hoorcollege's, zelfstudie, opdrachten en quizzen en wordt begeleid door een docent die in het vakgebied werkzaam is.
-
Inleiding en overzicht van Requirements Engineering
We kijken naar het requirementslandschap en blijven kort staan bij de aspecten wat, waarom, waar en hoe in Requirements Engineering.
-
Basisprincipes en systeemcontext
De negen basisprincipes beschrijven de uitgangspunten voor Requirements Engineering en we maken een start met de systeemcontext.
-
Werkproducten en manieren van documenteren
Hoe leg je de requirements nu vast? Welke perspectieven zijn er? In dit deel kjken we naar het documentatieproces en de documentatieresultaten.
-
Het uitwerken van requirements
Dit deel combineert de verschillende invalshoeken voor het eliciteren van requirements en elicitatie-, conflictoplossings- en validatietechnieken.
-
Proces- en werkstructuur
We kijken in dit deel naar de noodzaak om het te verrichten RE-werk in een bepaalde context vorm te geven en te structureren op basis van beïnvloedende factoren en procesfacetten.
-
Het managen van requirements
Hoe beheren/managen we de bestaande requirements en de daaraan gerelateerde (tussen)producten.
-
Tool-ondersteuning
Welke tools kunnen we gebruiken bij requirements engineering?
0.00 gemiddeld gebaseerd op 0 beoordelingen