ISTQB Foundation

Het ISTQB Certified Tester Foundation Level 2018 programma besteedt aandacht aan de praktische aspecten van het testen in veeleisende projecten en sluit goed aan op de vereisten van traditionele softwareontwikkeling, maar ook op de agile Scrum en DevOps stromingen. Met deze tweedaagse live online cursus wordt de deelnemer voorbereid op het ISTQB Certified Tester Foundation Level 2018 examen.

De stof is grotendeels in het Nederlands opgesteld, waarbij belangrijke termen en begrippen ook in het Engels zijn opgenomen. De cursus wordt geheel in het Nederlands gegeven (het optionele examen bevat de Engelse termen). Er zijn verschillende groeps- en individuele opdrachten die helpen de stof te begrijpen en eigen te maken. Op de tweede dag van de training wordt een representatief proefexamen afgenomen.

Aansluitend aan deze cursus kan de deelnemer het iSQI Certified Tester Foundation Level 2018 (CTFL-2018) examen afleggen. Het examen is geen onderdeel van deze cursus. Ter voorbereiding op het examen kan de deelnemer gebruik maken van de oefenvragen die we hiervoor beschikbaar hebben gesteld.

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die zich wil voorbereiden voor het examen CTFL-2018 (Certified Tester Foundation Level 2018). Deelnemers krijgen het boek ‘An ISTQB-BCS Certified Tester Foundation guide’ in epub-formaat. Er wordt geen eerdere kennis op het gebied van testen verondersteld.
A B C D E F G H I K L M N O P Q R S T U V W
Er staan momenteel 727 begrippen in deze lijst

Kies alsjeblieft een beginletter uit de index (hierboven) om namen te zien

 • Kennismaking en introductie

  In dit deel maken docent en deelnemers kennis met elkaar en de cursusinhoud. De agenda wordt besproken en de cursusdagen gepland.

 • Inleiding in het testen van software en het testproces
  Nog geen vrijgegeven lesmateriaal in dit deel
 • Testen binnen softwareontwikkeling en testsoorten
  Nog geen vrijgegeven lesmateriaal in dit deel
 • Statisch testen
  Nog geen vrijgegeven lesmateriaal in dit deel
 • Testtechnieken
 • Testmanagement
  Nog geen vrijgegeven lesmateriaal in dit deel
 • Testtools
  Nog geen vrijgegeven lesmateriaal in dit deel
 • Voorbereiden op het CTFL-2018 examen
  Nog geen vrijgegeven lesmateriaal in dit deel

Docent

Marc is sinds 1990 actief in de informatietechnologie en heeft meer dan 20 jaar ervaring als kwaliteits- en testspecialist. Hij heeft in zijn carrière al diverse rollen vervuld, waaronder functioneel ontwerper, projectmanager, agile testanalist, exploratory tester en kwaliteitsadviseur. Hij is momenteel werkzaam als projectleider 5G en als hybride docent voor trainingen via Testconsultancy Groep en Online Docenten.

Obbert Nieuwenhuis is docent Lean, software testen en soft skills. Hij is docent en testmanager en geeft ondermeer de curssussen Werken met Scrum, TMap Test Engineer en Software Testen.
Admin bar avatar
Rudi Niemeijer is docent software testen, DevOps, internet of things en diverse technische en innovatieve onderwerpen. Hij heeft achtergronden in de elektronica en informatica en is in het dagelijks leven werkzaam als software tester, technisch consultant en hybride docent.

0.00 gemiddeld gebaseerd op 0 beoordelingen

5 ster
0%
4 ster
0%
3 ster
0%
2 ster
0%
1 ster
0%

Deze cursus is op aanvraag beschikbaar voor groepen vanaf 3 personen. In overleg kunt u ervoor kiezen om deze cursus fulltime, of gedurende een periode naar keuze te laten verzorgen. De cursus wordt geheel live online verzorgd in een combinatie van live online presentaties, zelfstudieopdrachten met docentbegeleiding en live online workshops. De kwaliteit van live online cursussen van Online Docenten is vergelijkbaar met volledig fysiek gegeven cursussen.

Geef een antwoord