Katalon Studio

Katalon Studio is een populaire alles-in-een ontwikkelstudio voor geautomatiseerde User Interface testen voor web- en mobiele applicaties. Katalon Studio maakt gebruik van de open source producten Selenium en Appium om verbinding te maken met browsers en apps op een veelheid aan platformen. Katalon Studio kan worden gebruikt om keyword-driven te automatiseren, maar het kan ook geprogrammeerd worden in Groovy en Java, of gebruik maken van testscenario's die zijn opgesteld in Gherkin.

De alles-in-een aanpak is een verfrissing in vergelijking met bijvoorbeeld Cucumber of Behave, waar de installatie (en het draaiende houden van deze installatie) vaak niet zonder problemen verloopt. Hoewel Katalon Studio geen open source product is, is het gebruik ervan gratis. Katalon Studio Enterprise is een betaald product. Katalon Studio installeert onder Windows, macOS en Linux.

De cursus Katalon Studio is bedoeld voor testers en testautomatiseerders die het tool willen inzetten in hun project. Van de deelnemer wordt enige voorkennis op het gebied van het testen van software verondersteld en wat algemene handigheid op het gebied van tools en technieken. Hiernaast dient de deelnemer de beschikking te hebben over een Windows of Macintosh computer waarop door de deelnemer zelf software geïnstalleerd kan worden.

Deze cursus is op aanvraag beschikbaar voor groepen vanaf 3 personen. In overleg kunt u ervoor kiezen om deze cursus voltijds, of gedurende een periode naar keuze te laten verzorgen. De cursus wordt geheel live online verzorgd in een combinatie van live online presentaties, zelfstudieopdrachten met docentbegeleiding en live online workshops. De kwaliteit van live online cursussen van Testconsultancy Groep is vergelijkbaar met volledig fysiek gegeven cursussen.

Geef een reactie