Programmeren in Python

Python is een superpopulaire programmeertaal die bijna overal voor gebruikt kan worden, zoals kleine en (hele) grote webtoepassingen, in wetenschap en techiek en voor de software van koffiemachines. De taal is bedacht door de Nederlander Guido van Rossum en wordt gebruikt door duizenden bedrijven en miljoenen programmeurs over de hele wereld. De taal is eenvoudig in het gebruik maar krachtig in de mogelijkheden. Python heeft veel weg van klassieke programmeertalen zoals Algol, Pascal en C, maar heeft niet de lastige aspecten van die talen. Guido van Rossum heeft veel moeite gestopt in het ondersteunen van de programmeur: dingen die de taal zelf kan oplossen hoeven niet door de programmeur bedacht te worden. En dat maakt programmeren in Python vaak een stuk gemakkelijker en handiger dan andere programmeertalen.

Guido van Rossum heeft zich bij het bedenken van een naam voor zijn programmeertaal laten inspireren door de komediegroep Monty Python, die vijf speelfilms, vele muziekalbums, vier computerspellen, verscheidene boeken, vier tv-seizoenen met 45 afleveringen en diverse andere merchandising op haar naam heeft staan. In de cursus worden regelmatig niet terzake doende verwijzingen naar het werk van deze komedianten gegeven.

Er zijn veel redenen om te leren programmeren in Python. We geven er 7 (illustratie Testconsultancy Groep)
De cursus Programmeren in Python vereist geen speciale voorkennis op het gebied van programmeren. De deelnemer moet de beschikking hebben over een Windows- of Macintosh computer waarop door de deelnemer software geïnstalleerd kan worden. Tijdens de cursus worden aanwijzingen gegeven om de benodigde (gratis) software te installeren.

Docent

Rudi Niemeijer is docent software testen, DevOps, internet of things en diverse technische en innovatieve onderwerpen. Hij heeft achtergronden in de elektronica en informatica en is in het dagelijks leven werkzaam als software tester, technisch consultant en hybride docent.

5.0
1 total
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0

Waardering

  • Admin bar avatar

    David Hulsman

    Top!

    Goede uitleg om in een korte tijd Python eigen te maken. Ook geschikt om als refresher-course te nemen als het alweer 3 jaar geleden is dat je ooit Python hebt aangeraakt!

Deze cursus is op aanvraag beschikbaar voor groepen vanaf 3 personen. In overleg kunt u ervoor kiezen om deze cursus fulltime, of gedurende een periode naar keuze te laten verzorgen. De cursus wordt geheel live online verzorgd in een combinatie van live online presentaties, zelfstudieopdrachten met docentbegeleiding en live online workshops. De kwaliteit van live online cursussen van Online Docenten is vergelijkbaar met volledig fysiek gegeven cursussen.

Geef een antwoord