Servertoepassingen met de Raspberry Pi

De Raspberry Pi is een krachtige en betaalbare computer ter grootte van een bankpas waarmee allerhande toepassingen mogelijk zijn. De eerste versie van de Raspberry Pi werd in 2012 aan de universiteit van Cambridge ontwikkeld en was bedoeld als een middel om kinderen gemakkelijker met computertechnologie in aanraking te brengen. De Raspberry Pi Foundation zorgt voor een continue verbetering van de Raspberry Pi’s en de Zero W, 3 en 4 zijn op dit moment populaire en breed inzetbare en heel betaalbare computers.

De verschillende soorten verkrijgbare Raspberry Pi’s hebben de beschikking over een Debian Linux distributie die Raspbian Linux wordt genoemd. Hiermee zijn zowel kleine hardwareprojecten als omvangrijke servertoepassingen mogelijk. In de cursus Servertoepassingen met de Raspberry Pi wordt niet alleen gekeken naar de geschiedenis en de verschillende beschikbare Raspberry Pi modellen, maar wordt ook gewerkt met Linux en worden verschillende servertoepassingen gemaakt.

Om succesvol aan deze cursus te kunnen deelnemen hebt u geen speciale voorkennis nodig. Wel dient u te beschikken over een Windows of Macintosh computer met internet en dient u vrij gebruik te kunnen maken van een wifi toegangspunt en hiervan naam (ssid) en wachtwoord (passphrase) beschikbaar te hebben. Het is niet mogelijk gebruik te maken van een wifi toegangspunt waar met een persoonlijk account ingelogd moet worden, zoals Eduroam.

Docent

Admin bar avatar
Rudi Niemeijer is docent software testen, DevOps, internet of things en diverse technische en innovatieve onderwerpen. Hij heeft achtergronden in de elektronica en informatica en is in het dagelijks leven werkzaam als software tester, technisch consultant en hybride docent.

0.00 gemiddeld gebaseerd op 0 beoordelingen

5 ster
0%
4 ster
0%
3 ster
0%
2 ster
0%
1 ster
0%

Deze cursus is op aanvraag beschikbaar voor groepen vanaf 3 personen. In overleg kunt u ervoor kiezen om deze cursus fulltime, of gedurende een periode naar keuze te laten verzorgen. De cursus wordt geheel live online verzorgd in een combinatie van live online presentaties, zelfstudieopdrachten met docentbegeleiding en live online workshops. De kwaliteit van live online cursussen van Online Docenten is vergelijkbaar met volledig fysiek gegeven cursussen.

Geef een reactie