Software Testen

De volledig vernieuwde en geactualiseerde cursus Software Testen biedt een solide introductie in het vakgebied testen met een brede basis aan onderwerpen die goed op elkaar aansluiten en een gedegen beeld geven van testen in een softwareontwikkelingstraject, zowel in de rol van softwareontwikkelaar als in de rol van softwaretester. Na afloop van de cursus bezit de deelnemer over voldoende kennis om gemakkelijk de overstap te kunnen maken naar verdieping in TMap of ISTQB en de toepassing van testtools voor het opzetten van geautomatiseerde testen.

De cursus Software Testen wordt live online verzorgd in de vorm van hoorcolleges afgewisseld met online zelfstudieopdrachten, feedbackmomenten en discussie. Deelnemers ontvangen na afloop van de cursus een certificaat van deelname.

Om succesvol aan deze cursus te kunnen deelnemen hebt u geen speciale voorkennis nodig. 

Docent

Sinds 1990 is Marc actief op het gebied van automatisering en sinds 20 jaar kwaliteits- en testspecialist in de breedste zin van het woord.
Afgelopen 20 jaar heeft Marc diverse rollen vervuld waaronder ontwerper, projectleider, projectmanager, agile testanalist, exploratory tester, security tester en kwaliteitsadviseur. Marc kun je betitelen als een allround inzetbare projectmanager waarbij hij met name werkt aan het behalen van de gestelde doelen binnen de gestelde tijd en met de gewenste kwaliteit. De laatste jaren heeft Marc zich gespecialiseerd in Agile/Scrum projecten en het schrijven van diverse opleidingen zoals TMap® Suite Test Engineer, TMap Next® Test Manager en IREB foundation en geeft deze trainingen met vol enthousiasme. Afgelopen periode heeft Marc het boek “Zelf een IoT toepassing maken” gereviewd en de training Internet of Things mede samengesteld.
Om bovenstaande op een juiste wijze uit te kunnen voeren getuigt Marc een sterk communicatief, stressbestendig, planmatig maar bovenal pragmatisch karakter te hebben. Je kunt hem betitelen als een enthousiaste doorzetter, die zijn doelen behaald waarbij hij rekening houdt met alle teambelangen.

Hij is uitermate bekwaam in het afwegen van het theoretisch noodzakelijke en praktisch haalbare en dit in een werkbare en heldere projectaanpak uit te dragen.

Admin bar avatar
Rudi Niemeijer is docent software testen, DevOps, internet of things en diverse technische en innovatieve onderwerpen. Hij heeft achtergronden in de elektronica en informatica en is in het dagelijks leven werkzaam als software tester, technisch consultant en hybride docent.
Obbert Nieuwenhuis is docent Lean, software testen en soft skills. Hij is docent en testmanager en geeft ondermeer de curssussen Werken met Scrum, TMap Test Engineer en Software Testen.
4.0
14 total
5
0
4
14
3
0
2
0
1
0

Waardering

 • Admin bar avatar

  Britt

  Goede intro

  Heel leuk hoe enthousiast Marc kan praten over de stof! (super tof) Verder een goede opbouw en duidelijk verhaal om een globaal beeld te krijgen. Het dictaat en quizzes hebben wat (spel)fouten, maar vond ik prettig voor de afwisseling en bereikten hun doel (testen of ik het goed had begrepen). Nu naar de praktijk.
 • j.meijer

  Goede basis, leuke docent!

  Marc is super enthousiast. Fantastisch om naar te luisteren. Zo is een cursus ook fun :) Goed om op deze manier een basis te krijgen over wat er allemaal komt kijken bij software testen, buiten het programmeren zelf.
 • WesselvanDommelen

  Wessel

  Mooie cursus met mooie enthousiaste begeleiding.
 • KHommes

  Goede docent, materiaal kan beter

  Alle lof voor Marc! Hij weet met duidelijk veel kennis en een flinke dosis enthousiasme de stof helder over te brengen. Hij past de uitleg aan op de aanwezige voorkennis. Het lesmateriaal is op zich duidelijk en de techniek van de website werkt prima. Wel zou ik aanraden om ook het lesmateriaal eens goed te testen ;) Wat spelfouten, lange zinnen en soms wat ongebruikelijke woordkeuzes maken het niet de meest prettige teksten om te lezen.
 • Admin bar avatar

  StevenReijntjes

  Review Cursus Testen

  Lessen leuk verzorgd door de docent (Marc). De dia's waren helder en gestructureerd. De dictaten en quizzen zitten wel vol taalfouten en in de quizzen worden niet alle antwoorden goed beoordeeld door het systeem (is ironisch genoeg niet goed getest ;) ) Het feit dat een quiz exact dezelfde vragen en volgorde van antwoorden heeft wanneer je hem nog een keer doet verslaat het nut om de quiz nog een keer te doen.
 • Bezig met ophalen...

Deze cursus is op aanvraag beschikbaar voor groepen vanaf 3 personen. In overleg kunt u ervoor kiezen om deze cursus fulltime, of gedurende een periode naar keuze te laten verzorgen. De cursus wordt geheel live online verzorgd in een combinatie van live online presentaties, zelfstudieopdrachten met docentbegeleiding en live online workshops. De kwaliteit van live online cursussen van Online Docenten is vergelijkbaar met volledig fysiek gegeven cursussen.

3 gedachten over “Software Testen”

 1. Bedankt voor alle uitleg! Niets dan lof voor hoe Marc ondersteuning bood en hoe hij sprak. Daar zat veel vrolijkheid achter en er ontstond ook ruimschoots interactie met de groep.

  (bericht aangepast door Online Docenten om spoilers te verbergen)

 2. Goede docent. Enthousiast. Goed communicatief naar de hele groep. Goede interactie en benaderbaar.
  Goede afstemming op onze geringe voorkennis namelijk laagdrempelig de inhoud overbrengen.

  (bericht aangepast door Online Docenten om spoilers te verbergen)

Geef een reactie