Software Testen

De volledig vernieuwde en geactualiseerde cursus Software Testen biedt een solide introductie in het vakgebied testen met een brede basis aan onderwerpen die goed op elkaar aansluiten en een gedegen beeld geven van testen in een softwareontwikkelingstraject, zowel in de rol van softwareontwikkelaar als in de rol van softwaretester. Na afloop van de cursus bezit de deelnemer over voldoende kennis om gemakkelijk de overstap te kunnen maken naar verdieping in TMap of ISTQB en de toepassing van testtools voor het opzetten van geautomatiseerde testen.

De cursus Software Testen wordt live online verzorgd in de vorm van hoorcolleges afgewisseld met online zelfstudieopdrachten, feedbackmomenten en discussie. Deelnemers ontvangen na afloop van de cursus een certificaat van deelname.

Om succesvol aan deze cursus te kunnen deelnemen hebt u geen speciale voorkennis nodig. 

Docent

Marc is sinds 1990 actief in de informatietechnologie en heeft meer dan 20 jaar ervaring als kwaliteits- en testspecialist. Hij heeft in zijn carrière al diverse rollen vervuld, waaronder functioneel ontwerper, projectmanager, agile testanalist, exploratory tester en kwaliteitsadviseur. Hij is momenteel werkzaam als projectleider 5G en als hybride docent voor trainingen via Testconsultancy Groep en Online Docenten.

4.00 gemiddeld gebaseerd op 18 beoordelingen

5 ster
0%
4 ster
100%
3 ster
0%
2 ster
0%
1 ster
0%

Waardering

 • emielbloem

  Fijne introductie!

  Marc is enthousiast en heeft een goede introductie gegeven van testing.
 • annemarleen

  Software Testen

  Docent is enthousiast. Helaas heb ik nog geen ervaring met testen of ben ik zover dat ik de stof van het testen ergens aan kan ophangen. Hierdoor kan ik de lesinhoud niet goed beoordelen. Wel zou het mooi zijn nog meer praktijkvoorbeelden mee te geven.
 • ShalenaOmapersad

  Leuke Cursus

  Ik vond het een hele leuke cursus en het geeft mij een goede inleiding voor het uiteindelijk werken als tester!
 • RuerddeJong

  Dikke Prima

  Marc heeft ons een introductie gegeven over testen en dat kwam duidelijk over. Het was in mijn ogen wel veel theorie maar dat werd beter hoe verder we in de cursus kwamen.
 • Admin bar avatar

  Britt

  Goede intro

  Heel leuk hoe enthousiast Marc kan praten over de stof! (super tof) Verder een goede opbouw en duidelijk verhaal om een globaal beeld te krijgen. Het dictaat en quizzes hebben wat (spel)fouten, maar vond ik prettig voor de afwisseling en bereikten hun doel (testen of ik het goed had begrepen). Nu naar de praktijk.
 • Bezig met ophalen...

Deze cursus is op aanvraag beschikbaar voor groepen vanaf 3 personen. In overleg kunt u ervoor kiezen om deze cursus voltijds, of gedurende een periode naar keuze te laten verzorgen. De cursus wordt geheel live online verzorgd in een combinatie van live online presentaties, zelfstudieopdrachten met docentbegeleiding en live online workshops. De kwaliteit van live online cursussen van Testconsultancy Groep is vergelijkbaar met volledig fysiek gegeven cursussen.

4 gedachten over “Software Testen”

 1. Bedankt voor alle uitleg! Niets dan lof voor hoe Marc ondersteuning bood en hoe hij sprak. Daar zat veel vrolijkheid achter en er ontstond ook ruimschoots interactie met de groep.

  (bericht aangepast door Online Docenten om spoilers te verbergen)

 2. Goede docent. Enthousiast. Goed communicatief naar de hele groep. Goede interactie en benaderbaar.
  Goede afstemming op onze geringe voorkennis namelijk laagdrempelig de inhoud overbrengen.

  (bericht aangepast door Online Docenten om spoilers te verbergen)

 3. Marc is een erg enthousiaste docent en brengt dit goed over naar de groep met tal van praktijkvoorbeelden en anekdotes.
  Soms iets te snel door/over de punten van een dia heen (de dia leidde dan meer af van zijn verhaal dan dat het toevoegde) maar verder een goede presentatie en mix met interactie. Hopelijk adopteren de opdrachtgevers gauw een uniforme aanpak over het gebruik van Engelse termen ipv een verwarrende mix van Nederlandse en Engelse, maar daar kan Marc niets aan doen natuurlijk 😉

Geef een antwoord