Software Testen

De volledig vernieuwde en geactualiseerde cursus Software Testen biedt een solide introductie in het vakgebied testen met een brede basis aan onderwerpen die goed op elkaar aansluiten en een gedegen beeld geven van testen in een softwareontwikkelingstraject, zowel in de rol van softwareontwikkelaar als in de rol van softwaretester. Na afloop van de cursus bezit de deelnemer over voldoende kennis om gemakkelijk de overstap te kunnen maken naar verdieping in TMap of ISTQB en de toepassing van testtools voor het opzetten van geautomatiseerde testen.

De cursus Software Testen wordt live online verzorgd in de vorm van hoorcolleges afgewisseld met online zelfstudieopdrachten, feedbackmomenten en discussie. Deelnemers ontvangen na afloop van de cursus een certificaat van deelname.

Om succesvol aan deze cursus te kunnen deelnemen hebt u geen speciale voorkennis nodig. 

Docent

Sinds 1990 is Marc actief op het gebied van automatisering en sinds 20 jaar kwaliteits- en testspecialist in de breedste zin van het woord.
Afgelopen 20 jaar heeft Marc diverse rollen vervuld waaronder ontwerper, projectleider, projectmanager, agile testanalist, exploratory tester, security tester en kwaliteitsadviseur. Marc kun je betitelen als een allround inzetbare projectmanager waarbij hij met name werkt aan het behalen van de gestelde doelen binnen de gestelde tijd en met de gewenste kwaliteit. De laatste jaren heeft Marc zich gespecialiseerd in Agile/Scrum projecten en het schrijven van diverse opleidingen zoals TMap® Suite Test Engineer, TMap Next® Test Manager en IREB foundation en geeft deze trainingen met vol enthousiasme. Afgelopen periode heeft Marc het boek “Zelf een IoT toepassing maken” gereviewd en de training Internet of Things mede samengesteld.
Om bovenstaande op een juiste wijze uit te kunnen voeren getuigt Marc een sterk communicatief, stressbestendig, planmatig maar bovenal pragmatisch karakter te hebben. Je kunt hem betitelen als een enthousiaste doorzetter, die zijn doelen behaald waarbij hij rekening houdt met alle teambelangen.

Hij is uitermate bekwaam in het afwegen van het theoretisch noodzakelijke en praktisch haalbare en dit in een werkbare en heldere projectaanpak uit te dragen.

Admin bar avatar
Rudi Niemeijer is docent software testen, DevOps, internet of things en diverse technische en innovatieve onderwerpen. Hij heeft achtergronden in de elektronica en informatica en is in het dagelijks leven werkzaam als software tester, technisch consultant en hybride docent.
Obbert Nieuwenhuis is docent Lean, software testen en soft skills. Hij is docent en testmanager en geeft ondermeer de curssussen Werken met Scrum, TMap Test Engineer en Software Testen.

4.00 gemiddeld gebaseerd op 9 beoordelingen

5 ster
0%
4 ster
100%
3 ster
0%
2 ster
0%
1 ster
0%

Waardering

 • Stefan van Tilburg

  Interessante cursus

  Enthousiast gebracht, waardoor de stof sprekend wordt. Zelf zou het nog meer waarde krijgen als praktijk voorbeelden behandeld zouden worden tussen het theoretische door. Ik kijk uit naar de tooling sessies.
 • bramterra

  Heldere cursus

  Goed begeleide cursus die afwisseling biedt tussen lezen en overhoringen. Meer voorbeelden over welke uitwerkingen verschillende testmethoden in de praktijk kunnen hebben, zou het voor mij 5 sterren maken.
 • Linda

  Interessante cursus

  Mooie introductie over het vakgebied testing. Stof werd prettig uitgelegd en met enthousiasme overgedragen aan de groep. Dit vond ik persoonlijk heel erg leuk. Kleine opmerking betreft de quizzes: het verschil in geven van meerdere antwoorden of juist 1 was voor mij in het begin onduidelijk. Het prominenter benoemen in de vraagstelling zou mij hebben geholpen.
 • Admin bar avatar

  RonaldKamphuis

  Duidelijke cursus, leuke live lessen

  Erg genoten van de live lessen met docent Marc Cremers. De teksten in de online omgeving en de quizzen zijn een goede aanvulling op deze lessen.
 • jeroentalman

  Goede start voor het onderwerp testen

  Heel erg breed onderwerp, zo blijkt. Achteraf gezien is deze cursus waarschijnlijk leuker in een fysieke setting, maar kon ook prima digitaal worden gevolgd. Duidelijk verhaal van Marc, dus dat scheelt. Goede indeling van de stof. Veel weten te behandelen in korte tijd. Kijk uit naar de implementatie van wat er is geleerd.
 • Bezig met ophalen...

Deze cursus is op aanvraag beschikbaar voor groepen vanaf 3 personen. In overleg kunt u ervoor kiezen om deze cursus fulltime, of gedurende een periode naar keuze te laten verzorgen. De cursus wordt geheel live online verzorgd in een combinatie van live online presentaties, zelfstudieopdrachten met docentbegeleiding en live online workshops. De kwaliteit van live online cursussen van Online Docenten is vergelijkbaar met volledig fysiek gegeven cursussen.

3 gedachten over “Software Testen”

 1. Bedankt voor alle uitleg! Niets dan lof voor hoe Marc ondersteuning bood en hoe hij sprak. Daar zat veel vrolijkheid achter en er ontstond ook ruimschoots interactie met de groep.

  (bericht aangepast door Online Docenten om spoilers te verbergen)

 2. Goede docent. Enthousiast. Goed communicatief naar de hele groep. Goede interactie en benaderbaar.
  Goede afstemming op onze geringe voorkennis namelijk laagdrempelig de inhoud overbrengen.

  (bericht aangepast door Online Docenten om spoilers te verbergen)

Geef een reactie