Webtesten met Cucumber, Selenium en Python

Het geautomatiseerd herhalen van testen op webapplicaties kan tijdsbesparend en kwaliteitverhogend werken indien hiervoor de juiste middelen voor worden toegepast. In de cursus Webtesten met Cucumber, Selenium en Python leert de deelnemer werken met de Behavior Driven Testing filosofie, die mogelijk wordt gemaakt door Behave. Behave is evenals Cucumber een combinatie van Gherkin met een programmeertaal, maar in plaats van Ruby of Java maakt Behave gebruik van de programmeertaal Python.

De User Interface van webapplicaties is van oudsher een gebied waar veel handmatige testen worden uitgevoerd. In deze cursus wordt gebruik gemaakt van een toolstack die bestaat uit de Cucumber-implementatie Behave, de programmeertaal Python en enkele modules zoals Splinter en Logging, Selenium en de webbrowser Google Chrome.

Van de deelnemer wordt voorkennis op het gebied van het programmeren in Python en het testen van software verondersteld. Hiernaast dient de deelnemer de beschikking te hebben over een Windows of Macintosh computer waarop door de deelnemer zelf software geïnstalleerd kan worden. Python dient al op deze computer voorgeïnstalleerd te zijn.

Docent

Rudi Niemeijer is docent software testen, DevOps, internet of things en diverse technische en innovatieve onderwerpen. Hij heeft achtergronden in de elektronica en informatica en is in het dagelijks leven werkzaam als product owner, technisch consultant en hybride docent.

Admin bar avatar
Ralph is een gespecialiseerde software tester met meer dan 30 jaar ervaring. Hij is betrokken geweest bij grote en spraakmakende ontwikkelprojecten en heeft als docent software testen altijd een praktijkverhaal paraat.
Evert is senior softwareontwikkelaar en systeemarchitect, ervaren in het realiseren van grote informatiesystemen met zowel front- als backendspecialisaties. Hij geeft cursussen op het gebied van programmeren, virtualisatie, devops en tooling.

4.00 gemiddeld gebaseerd op 8 beoordelingen

5 ster
0%
4 ster
100%
3 ster
0%
2 ster
0%
1 ster
0%

Waardering

 • Mart Butterhof

  Webtesten

  Introductie van webtesten met Python en het testen met Cucumber en Selenium is een goede start voor het leren van de kneepjes van het vak.
 • jochembraakhuis

  Uitvoer van theorie

  Mooi intro voor het testen van web applicaties, sluit mooi aan op wat we al geleerd hebben over testen bij de ISTQB lessen, en het testen van de given-then-when uit software ontwerptechnieken. Met terugwerkende kracht werkt het in de praktijk brengen van deze stof voor een beter begrip van de ISTQB stof en de ontwerptechnieken. Het werken met Splinter en de webdriver was voor mij wel het hoogtepuntje, ik was verrast door de functionaliteit.
 • Rob Holterman

  goed

  goede inleiding in geautomatiseerd testen met cucumber en python
 • PascalCokart

  Testen

  Webtesten
 • Axel

  Webtesten

  Goede introductie in het webtesten!
 • Bezig met ophalen...

Deze cursus is op aanvraag beschikbaar voor groepen vanaf 3 personen. In overleg kunt u ervoor kiezen om deze cursus voltijds, of gedurende een periode naar keuze te laten verzorgen. De cursus wordt geheel live online verzorgd in een combinatie van live online presentaties, zelfstudieopdrachten met docentbegeleiding en live online workshops. De kwaliteit van live online cursussen van Testconsultancy Groep is vergelijkbaar met volledig fysiek gegeven cursussen.

Geef een reactie