Masterclass Bootstrap

Toen de oorspronkelijke Twitter ontwikkelaars op zoek waren naar de beste codebibliotheken om de eerste versie van de Twitter webclient mee te ontwikkelen, liepen ze tegen veel problemen aan. Hoewel er vele bibliotheken met symbolen, CSS en JavaScript beschikbaar waren, waren deze overwegend niet op elkaar afgestemd en kostte het geschikt maken voor gebruik veel tijd. In 2010 besloot een kleine groep ontwikkelaars een eigen toolset te bouwen en noemden dit de Twitter Blueprint. Deze set tools werd echter zo uitgebreid dat het alle andere codebibliotheken naar de kroon stak en in 2010 maakte Twitter de interne toolset als open source toolset beschikbaar als Bootstrap.

Bootstrap is een verzameling hulpmiddelen waarmee de voorkant (frontend) van websites kan worden opgemaakt. Door de compleetheid ervan en het feit dat het gratis is, wordt Bootstrap bijna overal toegepast. Het bevat sjablonen die zijn gebaseerd op HTML, CSS en JavaScript dat zaken als typografie, navigatie en menu's, knoppen en andere gebruikersinterface-elementen en een schaalbare layout combineren tot een handige toolset.

In deze masterclass wordt gekeken naar de mogelijkheden van Bootstrap, websites en applicatiebouwblokken die Bootstrap gebruiken.

Deze masterclass is op afspraak beschikbaar. Onze masterclasses bestaan uit een live online presentatie met demonstratie. Masterclasses nemen een half tot heel dagdeel in beslag. De demonstraties kunnen indien nodig toegespitst worden op specifieke onderwerpen.

Geef een reactie