Robot Framework

Het Robot Framework is een set van open source Python modules die het automatiseren van testuitvoering op alle niveau’s van testen vergemakkelijkt. Het framework is eenvoudig te installeren op alle voorkomende platformen en is breed inzetbaarheid bij het automatiseren van zowel API als UI testen.

De testen worden met keywords gedefinieerd, waarbij een scheiding tussen de testscenario’s en de testdata wordt aangebracht. Keywords kunnen zowel met parameters als parameterloos worden toegepast en nieuwe keywords kunnen worden samengesteld uit bestaande keywords. Robot Framework maakt verregaande gebruik van programmeerloos automatiseren, door veel functionaliteit via standaard Python modules mee te leveren. Robot Framework voorziet hiernaast in de mogelijkheid om Gherkin (Cucumber, Behave) stepimplementaties als Robot Framework keywords te schrijven.

In de cursus worden alle facetten van de installatie, het gebruik van Library Keywords, variabelen, logica en uitbreidingen in de vorm van User Keywords behandeld. Ook leert u gebruik te maken van de Library Keywords van externe modules zoals Selenium. Na afloop van de cursus kunt u gebruik maken van de mogelijkheden van het Robot Framework en deze mogelijkheden uitbreiden met uw eigen keywords. Ook het schrijven van geheel nieuwe Library Keywords in Python en het gebruik van Robot Framework als stepimplementatiemodule voor Behave (Python Cucumber) maakt onderdeel uit van deze cursus.

De cursus Robot Framework is bedoeld voor softwareontwikkelaars, testers en testautomatiseerders die het framework willen inzetten in hun project. Van de deelnemer wordt enige voorkennis op het gebied van het programmeren in Python en het testen van software verondersteld. Hiernaast dient de deelnemer de beschikking te hebben over een Windows of Macintosh computer waarop door de deelnemer zelf software geïnstalleerd kan worden.
Deze cursus is op aanvraag beschikbaar voor groepen vanaf 3 personen. In overleg kunt u ervoor kiezen om deze cursus voltijds, of gedurende een periode naar keuze te laten verzorgen. De cursus wordt geheel live online verzorgd in een combinatie van live online presentaties, zelfstudieopdrachten met docentbegeleiding en live online workshops. De kwaliteit van live online cursussen van Testconsultancy Groep is vergelijkbaar met volledig fysiek gegeven cursussen.

Docent

Testconsultancy Groep is sinds 1998 het oudste zelfstandige adviesbureau met 'Software Testen' en 'Trainingen' in het vaandel. Testconsultancy Groep bestaat uit hybride docenten uit Groningen en omstreken. Hybride docenten werken in de praktijk aan het vakgebied wat zij doceren. Dat maakt trainingen zoveel leuker en interessanter: docenten met praktijkverhalen over spannende onderwerpen.

Admin bar avatar
Rudi Niemeijer is docent software testen, DevOps, internet of things en diverse technische en innovatieve onderwerpen. Hij heeft achtergronden in de elektronica en informatica en is in het dagelijks leven werkzaam als product owner, technisch consultant en hybride docent.

0.00 gemiddeld gebaseerd op 0 beoordelingen

5 ster
0%
4 ster
0%
3 ster
0%
2 ster
0%
1 ster
0%

Geef een reactie